VRP Rakennuspalvelut Oy:n Ilmoituskanava ja sen käyttö

VRP-konsernin ilmoituskanava

Ilmoituskanavassa voit tehdä ilmoituksen epäilemästäsi väärinkäytöksestä tai epäeettisestä toiminnasta. Ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti ja ilmoituksen voi halutessaan tehdä nimettömästi.

Voit tehdä ilmoituksen VRP:n ilmoituskanavaan täällä: https://vrp.ilmoituskanava.fi

Ilmoituskanavan tietosuojaselosteen löydät täältä: https://vrp.fi/tietosuojaseloste-ilmoituskanava

Mihin ilmoituskanavaa käytetään?

Epäkohdan huomatessasi keskustele ensisijaisesti esihenkilön tai asiasta muuten vastaavan henkilön kanssa. Jos et halua keskustella aiheesta näiden henkilöiden kanssa, voit käyttää ilmoituskanavaa. Ilmoituksen voi tehdä omalla nimellä tai halutessaan nimettömänä ja käydä siten anonyymiä keskustelua ilmoituksen käsittelijän kanssa.

Miten ilmoitukseni käsitellään ja milloin saan vastauksen?

Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti. Suojaamme ilmoittajan, ilmoituksen kohteen ja muiden ilmoituksessa mainittujen osapuolten henkilöllisyyksien luottamuksellisuuden. Ilmoituskanavassa ilmoitettuihin tietoihin pääsevät käsiksi vain tietojen käsittelyyn valtuutetut henkilöt emmekä luovuta tietojasi ulkopuolisille (ellei tilanne vaadi lain velvoittamaa käsittelyä, jolloin tiedot on luovutettava viranomaisille).

Seitsemän päivän sisällä ilmoituksen jättämisestä saat tiedon ilmoituksen vastaanottamisesta. Itse käsiteltävään asiaan saat vastauksen kolmen kuukauden sisällä.

Ilmoitus kannattaa kirjata mahdollisimman laajasti ja kattavasti. Kattava ilmoitus mahdollistaa nopean vastaamisen ja toimeen tarttumisen, mikäli tilanne sellaista vaatii. Sinulle saatetaan myös lähettää ilmoituskanavassa lisäselvityspyyntöjä asian selvittämiseksi.

Muista nämä

On tärkeää ottaa muistiin koodi, jonka saat ilmoituksen jättämisen jälkeen, jotta pääset myöhemmin kirjautumaan sisään ilmoitukseesi ja viestimään ilmoituksen käsittelijöiden kanssa. Ilman koodia et pääse lukemamaan ilmoitukseen annettua vastausta tai pyydettyjä lisäselvityspyyntöjä.

Ilmoituskanavaan pääsee osoitteessa https://vrp.ilmoituskanava.fi.

Löydät linkin Ilmoituskanavaan myös Yhteystiedot-sivuilta osoitteessa www.vrp.fi/yhteystiedot

Lisätietoa ilmoittajan henkilöllisyyden salauksesta

Ilmoituskanava on toteutettu puolueettoman ja ulkopuolisen kumppanin Keskuskauppakamarin kanssa anonyymin ilmoittajan henkilöllisyyden salaamiseksi. Keskuskauppakamari tarjoaa ilmoituskanavapalvelun teknisen toteutuksen, mutta he eivät pääse näkemään kanavan sisältöä.

Yrityksen valtuuttamat käsittelijät vastaanottavat ilmoituskanavan kautta tulleet ilmoitukset ja käsittelevät ne luottamuksellisesti. Vain valtuutetuilla käsittelijöillä on pääsy ilmoituksiin.

Ilmoituksen voi tehdä nimettömästi tai omalla nimellä. Ilmoituksen vastaanottavat käsittelijät eivät saa käyttöönsä metatietoja tai IP-osoitetta, joilla ilmoittaja voitaisiin tunnistaa. Kaikki ilmoitukset kryptataan luontihetkellä symmetrisellä ja asymmetrisella vahvalla salausalgoritmilla, jota ei voi purkaa tai muuttaa jälkeenpäin. Käsittelijät saavat tietoonsa ilmoituksen ajankohdan ja ilmoituksen sisällön sekä nimellä ilmoittavan henkilötiedot.

Ilmoittaja voi aina halutessaan jättää ilmoituksen yhteydessä nimensä ja yhteystietonsa. Ilmoituksen tietoihin pääsevät käsiksi vain käsittelyyn valtuutetut henkilöt emmekä luovuta henkilöllisyystietojasi ulkopuolisille ilman nimenomaista suostumustasi, ellei ilmoituksen asianmukainen käsittely vaadi tietojen viemistä viranomaisille tai muita vastaavia toimenpiteitä.

Ilmoitukseen ei tule sisällyttää arkaluonteisia henkilötietoja, elleivät ne ole välttämättömiä ilmoituksen kuvailun ja sen käsittelyn kannalta.

 

Linkki Ilmoituskanavaan