Sipoonrannan hiljaiselo on nyt päättynyt. Edellisestä yhtiömuotoisesta asuinrakennushankkeesta ehti kulua vuosia. Sipoonrannan Joolin rakentamispäätös tehtiin marraskuussa 2015, ja VRP Rakennuspalvelut on jo aloittanut rakennustyöt.

Nykyaikainen asuminen vaatii kodilta ennen kaikkea laatua ja mietittyjä ratkaisuja. Joolissa kaikki pienimmätkin yksityiskohdat on mietitty, yhdessä.

– Joolin suunnittelussa on pyritty valitsemaan koteihin aikaa kestäviä kalusteita ja materiaaleja. Arkkitehdin ja talotoimittajan kanssa suunnitteluvaiheessa tehdyn yhteistyön tuloksena on syntynyt yksitasoisia, valoisia ja viihtyisiä sekä helposti kalustettavia koteja, joissa on hyvä asua, kuvailee VRP Rakennuspalvelut Oy:n toimitusjohtaja Markus Tanninen.

Jooli on yhdentoista vapaarahoitteisen asunnon yhtiö, jossa rakennetaan neljä 87 neliön paritalohuoneistoa ja seitsemän noin sadan neliön erillistaloa omine pihoineen yhtiön omistamalle tontille. Asukkaat pääsevät muuttamaan Joolin uusiin koteihin arviolta elokuussa 2016 – aivan siihen venesataman viereen.

Koti Sipoonrannassa täyttää aika monta haavetta. Pääkaupunkiseudulla kodin sujuva sijainti säästää aikaa ja hermoja ehkä enemmän kuin olettaa saattaa. Kehä 3:lle ajaa hetkessä. Samoin Itäkeskus on reilun kymmenen kilometrin päässä. Bussilla ja polkienkin pääsee Itikseen vieläpä oikopolkua, jota myös Nya Borgåvägeniksi kutsutaan. Alueen lähipalvelut kehittyvät sitä mukaa, kun ihmisiä sinne muuttaa. Sipoonrannan arki on suunniteltu sujumaan jo sijaintinsa puolesta. Puhumattakaan vapaa-ajasta, jolle meri, saaristo ja luonto antavat niin aktiivisen harrastusmaiseman kuin asuja hyväksi näkee.

Palvelu: Asuntorakentaminen
Ajankohta: 2015–2016
Sijainti: Örnvikintie 4, Sipoo
Suunnittelu: Arkkitehtitoimisto Avarc
Talotoimittaja: Pohjolan Design-Talo
Myynti: VRP Rakennuspalvelut ja Huoneistokeskus