Jyväskylän Vaajakoskella sijaitsevan Vaajakummun koulun laajennus- ja perusparannusprojekti valmistui vuonna 2004.  Vanha koulu peruskorjattiin  ja rakennettiin uusi 4600 neliömetrin laajennusosa luokkineen ja liikuntatiloineen. Peruskorjaus ja laajennus käsitti yhteensä 8900 neliötä.

Vanha koulu oli käytössä, kun laajennusosaa rakennettiin.

– Monimuotoiseen laajennukseen valettiin paikalla betonirunko ja kauniisiin julkisivuihin tehtiin pääosin rappauspinta, johon yhdistettiin myös puuta ja metallia. Myös sisätiloissa yhdisteltiin erilaisia materiaaleja sekä käytettiin värikkäitä tehosteita. Laajennus yhdistettiin kulkukäytävällä vanhaan kouluun. Kun laajennusosa oli valmis käyttöön, aloitettiin vanhan koulun saneeraus, kertoo VRP Keski-Suomen työpäällikkö Heikki Häkkinen.

Hyinen talvi hieman jarrutti töitä.

– Paikallavalurunkoa tehdessä jouduimme muokkautumaan pakkasen mukaan. Betonia jouduttiin lämmittämään, jottei se jäätyisi.

Vaajakummun peruskoulussa opiskelee nykyään noin 500 oppilasta vuosiluokilla 1.-9. Koulun suunnitteli pieksämäkeläinen arkkitehti Art Michael, joka otti huomioon lasten ja opetuksen tarpeet. Koulun sisätaideteoksen toteutti taiteilija Tuomo Blomqvist ja ulkotaideteoksen kuvanveistäjä Timo Hannunen.