VRP toteutti vuonna 2021 Nokian Kauppakadulle valmistuneen 9-kerroksisen asuintalon M2-Kodeille. M2-kodit on Y-Säätiö-konserniin kuuluva, kohtuuhintaiseen ARA-vuokra-asumiseen keskittynyt yhtiö.

Kohteen suunnittelu ja rakentaminen etenivät hyvässä yhteistyössä tilaajan kanssa ja KVR-urakkana toteutettu kohde valmistui sovitussa aikataulussa.

– Onnistuneen lopputuloksen saavuttaminen edellyttää hyvää yhteistyötä hankkeen eri osapuolten välillä. VRP:n tehtävänä oli etsiä ratkaisut tilaajan tavoitteiden saavuttamiseksi. Yhdessä suunnittelu- ja toteutuskumppaneiden kanssa tavoitteessa onnistuttiin tässäkin hankkeessa, toteaa VRP Länsi-Suomen toimitusjohtaja Toimi Häikiö.

VRP kehitti tontin nykyiseen malliinsa kaavamuutoksella. Aiemmin tontilla ollut liikerakennus ja pysäköintihalli purettiin, ja tilalle suunniteltiin uusia koteja.

Asuinkerrostaloon on kytketty pysäköintihalli ja 1. kerroksessa sijaitsevat yhteiset tilat kuten varastot, talopesula ja kaksi saunaosastoa. Kerrokset 2–9 ovat asuinkäytössä ja niihin toteutettiin yhteensä 84 asuntoa. Asuntojen koko vaihtelee 30 neliön yksiöistä 74 neliön kolmioihin.

Kohde sijaitsee aivan Nokian keskustassa, vastapäätä viihtyisää Poutunpuiston viheraluetta.

Palvelu: KVR-rakentaminen, tilaajana M2-Kodit
Valmistumisvuosi: 2021
Kohteen sijainti: Kauppakatu 5, Nokia