VRP Etelä-Suomi urakoi viisikerroksisen pysäköintihallin Uusikumpuun yhdessä Naulankannan kanssa.

Outokumpu Oy:n toimistorakennusten kylkeen rakentuva halli tuo kaivattua pysäköintitilaa toimistolla kävijöille. Tilava halli tulee vastaamaan myös lähistön asukkaiden sekä koulun ja päiväkodin pysäköintitarpeisiin. Kilpailutetun KVR-urakan tilaaja on Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma. Pääsuunnittelusta vastaa Kanttia2 ja laskennasta Costalaskenta Oy. Rakentaminen käynnistyy elokuussa 2022. 

Pysäköintihalli Vuoritonttu rakentuu Uusikumpuun
Pysäköintihalli Vuoritonttu rakentuu Uusikumpuun. Rakentaminen alkaa elokuussa 2022

Pysäköintihalli on ilmeeltään yhdenvertainen kaikkiin suuntiin ja täydentää Vuoritontunkujan ilmettä sulautumalla kauniisti käyttötarkoitukseltaan erilaisten rakennusten joukkoon. Nykyiset toimistorakennukset ja Uusikummun koulu tulevat saamaan uuden asemakaavan myötä rinnalleen toimistotalon ja asuintalojen korttelialueen.  

Vuoritontunpuistikon puolelta hallille avautuu näkymä alumiinisesta verhouksesta, johon perforoidulla kuvalla voidaan tuoda näyttävällä tavalla esiin paikan historiaa. 

285 autopaikkaa sisältävä halli vastaa loistavasti Vuoritontun korttelisuunnitelman tuleviinkin tarpeisiin ja sisältää myös sähköautojen latauspaikkoja.