Pirkkalan Kielo valmistui VRP:n omana asuntotuotantona vuonna 2020. 8-kerroksinen talo rakentui Pereentien varteen, hyvien ulkoilumaastojen ja Pirkkalan palveluiden läheisyyteen. Alle kilometrin päässä Pyhäjärven kauniista rantamaisemista sijaitseva talo löysi asukkaansa nopeasti, ja asunnot kiinnostivat myös sijoittajia.

Kohteen suunnittelussa huomioitiin nykypäivän asumisen tarpeet ja helppous monipuolisesti. Asunnoissa on laadukkaat pintamateriaalit ja asunnon kokoon suhteutetut hyvin varustellut keittiöt. Kaikilla asunnoilla on hyvän kokoiset lasitetut parvekkeet, ja alimman kerroksen kolmiolla ja nelikolla on lisäksi helppohoitoinen aidattu asuntopiha.

Pirkkalan Kielon 55 asunnosta löytyi koti monenlaiseen tarpeeseen. Asuntojen koot vaihtelevat kompaktista 22 neliön yksiöstä 86,5 neliön kolmioon ja nelikkoon. Yli puolet asunnoista toteutettiin valoisina kulmahuoneistoina.

Asukkaiden käytössä on 32 autopaikkaa. Niistä pääosa sijaitsee talon alla olevassa hallissa, josta on suora kulku talon rappukäytävään.

– Kiinnostus Tampereen seutua ja Pirkkalaa kohtaan on viime vuosina ollut kasvussa. Asiaan on varmasti vaikuttanut se, että Pirkkalassa on tutkitusti yhdet Suomen tyytyväisimmistä asukkaista, ja sinne on rakennettu uusia koteja hyville paikoille. VRP:kin on ollut vahvasti kehittämässä aluetta: Pirkkalasta löytyy jo satoja VRP:n rakentamia asuntoja, kertoo VRP Länsi-Suomen hankekehityspäällikkö Ilkka Hjerppe.

Palvelu: VRP:n oma asuntotuotanto
Valmistumisvuosi: 2020
Kohteen sijainti: Läpikäytävänkuja 2, Pirkkala