Omakotitalomaista elämää pienessä mittakaavassa, urbaanilla tunnelmalla höystettynä.

Onko näin mahdollista asua? Townhousessa on! 

Tiiviisti vieri viereen rakennetut kaupunkipientalot eli townhouset ovat olleet tuttu ilmiö Englannissa ja Hollannissa jo pitkään. Suomessa ne alkoivat yleistyä 2000-luvulla pääkaupunkiseudun tonttipulan vuoksi.  

Townhouse tarkoittaa lähtökohtaisesti kaupunkipientaloa, joka on rakennettu tiiviisti viereiseen naapuriin kiinni. Jokaisessa talossa on oma sisäänkäynti maan tasossa ja oma pieni piha. Townhouset ovat tyypillisesti kaksi-, kolme- tai jopa nelikerroksisia ja tarjoavat omakotimaista asumista useammassa kerroksessa.
 

Läpi talon näkymät ovat yksi town house -asuntojen viehättävistä piirteistä.
Läpi talon näkymät ovat yksi townhouse-asuntojen viehättävistä piirteistä.

Townhousen viehätysvoimaa: läpi talon näkymät, suoravartiset portaat

Helsingin Pihlajistossa townhouset ovat osa asunto-osakeyhtiö Helsingin Graniittikalliota, jossa rivitalo, luhtitalo ja townhouset muodostavat yhdessä suojaisan pihapiirin.  

VRP Etelä-Suomi käynnisti kohteen rakennustyöt vuoden 2022 alussa ja kohde valmistui kokonaisuudessaan helmikuussa 2023. Graniittikallio on 51 kodin kokonaisuus. Myynnissä on myös autotalliosakkeita, jotka tuovat omistajilleen lisää omakotiasumisen hyötyjä.

Kohteen suunnittelija, arkkitehti SAFA Sauli Kosonen listasi Graniittikallion townhouse-henkisten kotien tärkeimmät ja houkuttelevimmat ominaisuudet:    

  • Omassa käytössä oleva urbaani etupiha ja oma sisäänkäynti. Townhouse-asuntojen pihat ovat muuta asukaspihaa ylempänä ja niillä on näin ollen hieman omaa rauhaa. Asukaspihaan on kuitenkin luonteva yhteys. 
  • Läpi talon näkymät 
  • Kolme kerrosta 
  • Mittakaava suurempi kuin rivitalossa, mutta pienempi kuin kerrostalossa. 
  • Asunnon koko mahdollistaa pientalomaista asumisen laatua: niissä on erimerkiksi kodinhoitohuoneet ja saunaosastot
  • Kapea runko johtaa luontevasti suoravartisten portaiden käyttöön, jolloin tiloissa on voimakas suuntaus. Suoravartiset portaat antavat paremman yhteyden kerrosten väleillä kuin ”tavalliset” rivitaloportaat

Town housessa toiminta ja tunnelma vaihtuvat kerroksesta toiseen 

Mahdollisuudessa jakaa eri tiloja eri kierroksiin piilee townhousen yksi suuri viehätys. Tämä ruokkii luovia ideoita työn ja kodin yhdistämiseksi. 

Graniittikalliossa tilat jakautuvat näin:  

  • Alimmassa kerroksessa on ”julkisemman tilan tuntu” ja yhteys pihaan. Tämä mahdollistaa myös alimman kerroksen käyttämisen toimistona tai vastaanottotilana, johon voi ohjata asiakkaita ilman kulkua yksityistiloihin. 
  • Keskimmäisessä kerroksen oleskelutiloissa ovat läsnä oma rauha ja yksityisyys.   
  • Ylimmässä kerroksessa sijaitsevat makuuhuoneet, ja sinne kivutessa yksityisyyden tunnelma kasvaa.  
Keittiö sijaitsee Helsingin Graniittikallion town houseissa keskikerroksen tiloissa, yhdessä olohuoneen kanssa.
Keittiö sijaitsee Helsingin Graniittikallion town houseissa keskikerroksen tiloissa, yhdessä olohuoneen kanssa.

Tutustu Helsingin Graniittikallion koteihin ja varaa omasi