Syyskuussa valmistuneet uudiskohteet Pirkkalan Mustikka ja Tampereen Kellotalvikki täydentävät VRP:n laadukasta asuntotuotantoa Pirkanmaan vetovoimaisilla alueilla. Pirkkalaan ovat aiemmin valmistuneet kerrostaloyhtiöt Pirkkalan Kielo ja Pirkkalan Metsätähti, ja suositun alueen viimeistelevä kohde Pirkkalan Vanamo on parhaillaan rakenteilla.

Kahdesta kerrostalosta muodostuva yhtiö Tampereen Kellotalvikki puolestaan on ensimmäinen VRP:n ja Suomen Asuntoneuvoja Oy:n yhteinen hanke Pirkanmaan alueella. Samalla tontilla sijaitsee myös rakenteilla oleva uudiskohde Valkolehdokki.

Pirkkalan Mustikka ja Tampereen Kellotalvikki valmistuivat molemmat ajallaan ja ne luovutettiin tilaajalle ja asukkaille sovitussa aikataulussa. Tämä ei ole itsestäänselvyys aikana, jolloin rakennusala on monen muun yhteiskunnan sektorin ohella kokenut kovia muun muassa Venäjän hyökkäyssodan ja energiakriisin takia.

VRP:llä lupauksista pidetään kiinni, kertoo VRP Länsi-Suomen hankekehityspäällikkö Ilkka Hjerppe.

”Mustikan ja Kellotalvikin projekteihin lähdettiin vuoden 2020 loppupuolella. Aloitusvaiheessa suurimmaksi uhkaksi tunnistettiin koronan vaikeuttama työvoiman saatavuus”, Hjerppe muistelee.

”Silloin emme vielä tienneet, miten muuten tulevat tapahtumat vaikuttaisivat rakentamiseen pitkällä tähtäimellä esimerkiksi toimitusketjuissa tai materiaalien saatavuuksissa.  Maailmantilanne toi työhömme mukaan kokonaan uusia haasteita.”

Korvaavia materiaaleja hyvällä yhteistyöllä

Yllättäviltä tilanteilta ei Mustikan ja Kellotalvikinkaan osalta vältytty, sillä materiaalien toimitusongelmat tulivat eteen myös näissä projekteissa.

“Aktiivisen yhteistyön ja hyvien yhteistyökumppaneidemme ansiosta saimme korvaavat materiaalit esimerkiksi parkettien valmistamiseen”, molempien kohteiden kanssa työskennellyt työpäällikkö Risto Reinikka kertoo.

“Tampereen Kellotalvikin osalta myös julkisivutiilien raaka-aineet jouduttiin sodan takia kuljettamaan tavallista pidempää reittiä pitkin, että ne saatiin lopulta työmaalle.”

”Teemme aina kaikkemme, että lupauksista pidetään kiinni nyt ja tulevaisuudessakin”, Hjerppe toteaa.

”Kiitos aikatauluissa pysymisestä kuuluu tietenkin työmaille. Tuotanto- ja hankintatiimimme ovat Mustikan ja Kellotalvikinkin osalta tehneet ison työn, että kaikki on saatu maaliin aikataulussa laadusta tinkimättä.”

Tutustu samoilla alueilla valmisteilla oleviin kohteisiin: