Sinivuokon, Valkovuokon ja Metsävuokon asunto-osakeyhtiöiden kerrostalokokonaisuus valmistui vuoden 2021 lopussa Helsingin Koskelan vanhalle sairaala-alueelle. Uudiskohde toteutettiin VRP:n omana asuntotuotantona. 

Valmistuneet kohteet sijaitsevat vehreällä ja luonnonläheisellä paikalla hyvien kulkuyhteyksien päässä keskustasta. Rakennuksissa haluttiin kunnioittaa kulttuurihistoriallisesti arvokasta vanhaa Koskelan sairaala-aluetta, ja ne toteutettiin modernilla otteella 50-luvun hengessä. Niiden arkkitehtuuri, värit ja materiaalit mukailevat ympäröivää miljöötä. Yhtiöiden väliin jää rauhallinen piha-alue, jolla ei ole läpikulkuliikennettä. 

Asuntoja kerrostalokokonaisuudessa on moneen tarpeeseen. Valoisia ja huolellisesti suunniteltuja koteja on tarjolla yhteensä 102 ja ne vaihtelivat kooltaan 33,5-neliöisistä yksiöistä kattohuoneistojen 109,5 neliön perheasuntoihin. Asunnoissa on avoin ulkoparveke tai ranskalainen parveke. Autopaikoitus piilotettiin pihakannen alle. 

Taloyhtiöiden asukkaiden käytössä on myös yhteinen monitoimitila, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet etätyöhön, juhliin, liikuntaan ja harrastuksiin. 

Uudiskohde sijaitsee Helsingin kaupungin vuokratontilla. Kohteet toteutettiin Hitas-hankkeena Helsingin kaupungin vuokratontille. 

Palvelu: VRP:n oma asuntotuotanto
Valmistumisvuosi: 2021
Kohteen sijainti: Käpyläntie 11, Helsinki

Koskelan lähelle valmistuu uusia asuntoja keväällä 2023. Tutustu Helsingin Graniittikallion asuntoihin!