Anna-Maija Kääriäinen tutkii uuden keittiönsä kaappeja Pappilan alueella, uudessa rivitaloasunnossaan vain viiden kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Kaapit ovat vielä tyhjillään, mutta Kääriäinen suunnittelee jo muumimukien paikkaa. Avara, ajattomilla sävyillä ja materiaaleilla sisustettu 95 neliön kaupunkirivitalon päätyasunto tulvii valoa, sillä isot ikkunat komistavat alakerrassa kolmea seinää.

Uudiskohde löytyi sattumalta joulukuussa 2020 kun Kääriäinen huomasi VRP:n ilmoituksen ennakkomarkkinoinnissa olevasta kaupunkirivitalokohteesta. Kääriäisen ajatuksissa oli jo pitkään ollut muutto Tampereelle, lähelle lapsia.

”Perhe oli tärkein syy kaupungin vaihtoon. Ihanteellisen sijainnin ja kulkuyhteyksien lisäksi oma tontti ja maalämpö lämmitysmuotona sinetöivät ostopäätöksen, joka syntyi lopulta yhdessä yössä”, kertoo Kääriäinen.

Muuttovalmiissa kaupunkirivitalossa viehätti helppous

Asunto Oy Pappilan Saarni koostuu L-mallisesta kerrostalosta sekä kerrostalon päätyyn sijoitetusta kaupunkirivitalosta, jossa Kääriäisen asunto sijaitsee. Rivitalon asunnot ovat kaksikerroksisia ja molemmissa kerroksissa on parveke.

Kaupunkirivitalo on rivitalon ja kerrostalon välimuoto: asuntoihin pääsee sisään maantasosta, mutta niissä ei ole pihanhoitovelvoitteita. Oma sisäänkäynti ja sen vieressä olevat autopaikat tuovat yksityisyyttä.

Kääriäisellä on kokemusta omakoti- ja kerrostaloasumisesta. Asumismuotona kaupunkirivitalo yhdistää hänen mukaansa näiden parhaat puolet ja sopii nykyiseen elämäntilanteeseen täydellisesti. Myös talon julkisivu miellyttää.

”Pappilan Saarnissa on arkkitehtonisesti harkittu, kaunis ja moderni ulkoasu, johon eri rakennusten väliset korkeuserot tuovat viimeisen silauksen”, hän kuvailee.

Mutkaton ja luotettava rakennusprojekti VRP:n kanssa

Haastatteluhetkellä, noin kuukautta ennen varsinaista muuttoa, Kääriäinen näkee asunnon ensimmäistä kertaa lähes valmiina. Kääriäinen kiittelee VRP:tä onnistuneesta projektista ja yhteydenpidosta projektin aikana. Kysymyksiin on aina vastattu ripeästi ja muutostöistä on keskusteltu kattavasti.

Hän teki saunaan ja keittiöön suurimmat muutostyöt ja nyt keittiötä komistavat paksut kivitasot ja sauna on toteutettu täysin toiveiden mukaan. Lauteen muoto, kiuas ja sen takana oleva kiviseinä muodostavat harkitun kokonaisuuden.

Kääriäinen kertoo nauttineensa projektista, vaikka päätöksiä sisustusvalintoihin liittyen oli paljon.

”Olemme yhdessä VRP:n kanssa löytäneet minua parhaiten palvelevat sisustusmateriaalivaihtoehdot. Olen saanut myös kotivoimilta apua yksityiskohtien valintaan. Kävimme porukalla valitsemassa maalin sävyn ja kylpyhuoneen sormipaneeliyksityiskohta oli miniän idea”, kertoo Kääriäinen.

”Vaikka asunto ja päätös tuntuivat hyvältä alusta alkaen, projektin edetessä ja nyt asunnon valmiina nähdessäni, tunne viihtyisästä kodista vain vahvistuu”, summaa Kääriäinen.

Tutustu myynnissä oleviin kohteisiin!