– Uusia koteja – aina yksiöistä perheasuntoihin – valmistuu Helsingin Alppipihaan 56 kappaletta. Kiinnostus uudentyyppiseen pientaloasumiseen on ollut hyvä, jo lähes puolet asunnoista on myyty nopeaan tahtiin, kertoo VRP Etelä-Suomen toimitusjohtaja Sami Somero.

Alppipihassa rakentamisessa ja suunnittelussa on huomioitu nykyinen, Helsingin alueen kaupunkiasumisen tiivistyminen. Samalla on pidetty mielessä ihmisten halu rauhaan, omaan tilaan ja viihtyisään asumiseen.

– Alueelle on ominaista keskieurooppalainen ilme, värikkäine julkisivuineen. Muuratut talot rajaavat sisäänsä turvallisen ja suojaisan sisäpihan. Vieressä olevat puistot ja virkistysalueet antavat alueelle vehreyttä ja luonnon läheisyyttä. Hyvät kulkuyhteydet ja kaikki tarvittavat palvelut ovat myös lähellä, Somero luettelee.

– Nuo ovat asioita, joita nykyajan ihmiset haluavat asumiseltaan, hän lisää.

Asunto Oy Helsingin Alppipiha on VRP Etelä-Suomen toinen hanke Helsingin Alppikylässä: 20 huoneiston urakkakohde ”As Oy Helsingin Alppikylän Haukkakatu 6–8” valmistuu kesällä 2018.

Vuonna 2016 toimintansa aloittanut VRP Etelä-Suomi Oy on saanut hyvin jalansijaa pääkaupunkiseudulla. VRP Rakennuspalveluiden toimintajärjestelmälle myönnettiin viime vuonna RALA-sertifikaatti kiinteistö- ja rakennusalan laadun edistämisestä. Laatusertifioidussa toimintajärjestelmässä ovat määriteltyinä VRP:n liiketoiminnan tukijalat; uudis- ja korjausrakentaminen sekä oma asuntotuotanto ja siihen kiinteästi liittyvä suunnittelun ohjaus.

– Toimintamme on kehittynyt Etelä-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla. Tavoite on jatkaa samaa, johdonmukaista ja kannattavaa kasvua, Sami Somero päättää.